Λένε πως η άνοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Μακάρι να μπορούσατε να συμφωνήσετε, έτσι δεν είναι; Για εσάς, άνοιξη δεν σημαίνει χρωματιστά και ευωδιαστά λουλούδια και ανοιξιάτικοι περίπατοι σε καταπράσινα πάρκα, αλλά μύτη και μάτια που τρέχουν και δυσκολία στην αναπνοή!

Αλλεργίες. Η ασθένεια της εποχής μας. Υπάρχει άραγε κάτι που θα μπορούσε να σας ανακουφίσει, να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη; Σε αυτό το άρθρο, θα δείτε 13 τρόπους να απαλύνετε χρόνο με τον χρόνο τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν τόσο πολύ!

  1. Κρατήστε τη γύρη έξω από το σπίτι σας
    Τις μέρες που βλέπετε ότι η γύρη κάνει επίθεση παντού, αερίστε το σπίτι σας νωρίς το πρωί, το πολύ μέχρι τις 9, και στη συνέχεια κλείστε τα παράθυρα. Κρατήστε τη γύρη έξω από το σπίτι σας.

  2. Δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με φυσικές θεραπείες
    Όλο και καινούριες μελέτες φέρνουν στο φως την εκπληκτική δύναμη των βοτάνων. Η δράση του πετασίτη, για παράδειγμα, είναι τόσο ισχυρή στην αντιμετώπιση αλλεργιών του αναπνευστικού συστήματος που μπορεί να συναγωνιστεί ή έστω να συνεπικουρήσει μια φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι αφεψήματα μέντας και τζίντζερ έχουν αντιισταμινική δράση. Εντάξτε τα λοιπόν στην καθημερινότητά σας.

  3. Κάντε συχνά ντους
    Ειδικά τους μήνες της άνοιξης, κάθε φορά που βγαίνετε έξω, σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα κολλάνε στο δέρμα και τα ρούχα σας. Για να μην μεταφέρετε, λοιπόν, πιθανά αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, η λύση είναι το συχνό ντους και το πλύσιμο των ρούχων. Καλό είναι επίσης να έχετε μια παπουτσοθήκη κοντά στην είσοδο της πόρτας, ούτως ώστε να τα βγάζετε κατευθείαν μόλις μπαίνετε ή προτού μπείτε στο σπίτι σας.

  4. Φορέστε μάσκα
    Όταν γνωρίζετε ότι είναι πιθανό να έχετε ένα αλλεργικό επεισόδιο, για παράδειγμα όταν χρειάζεται να κάνετε κάποιες εργασίες στην αυλή σας, βάλτε μια μάσκα προστασίας από τη σκόνη για να προφυλαχτείτε. Οι μάσκες μιας χρήσης είναι πάμφθηνες και πολύ αποτελεσματικές, εφόσον εμποδίζουν έως και το 95% των σωματιδίων να εισέλθουν στον οργανισμό σας.

  5. Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής
    Βοηθήστε τον οργανισμό σας να ξεπεράσει τις αλλεργίες ενδυναμώνοντάς τον. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μειώνει τα αλλεργικά συμπτώματα. Ο λόγος δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος, αλλά εφόσον τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν, μας κάνει. Άλλωστε, η υγιεινή διατροφή μόνο καλό μπορεί να σας κάνει, έτσι δεν είναι;

  6. Φροντίστε για την υγιεινή της μύτης σας κάνοντας πλύσεις
    Οι καθημερινές ρινικές πλύσεις βοηθούν στην απομάκρυνση της βλέννας, της σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων από την ρινική σας κοιλότητα. Μπορείτε να βρείτε φυσιολογικό ορό στα φαρμακεία ή να φτιάξετε μόνοι σας με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγη μαγειρική σόδα, και περίπου ένα ποτήρι απεσταγμένο νερό ή νερό που έχετε προηγουμένως βράσει. Η ποσότητα που φτιάχνετε πρέπει να είναι λίγη για να την ανανεώνετε συχνά, προκειμένου να μην αναπτυχθούν βακτήρια.

  7. Πίνετε περισσότερα υγρά
    Όταν νιώθετε τη μύτη σας μπουκωμένη, να πίνετε περισσότερα υγρά: νερό, χυμοί, σούπες, διάφορα αφεψήματα βοτάνων μπορούν να σας βοηθήσουν να ανασάνετε, επειδή αραιώνουν τη σύσταση της βλέννας στη μύτη σας.

  8. Καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικούς τρόπους
    Βοηθήστε τον οργανισμό σας φροντίζοντας για την καθαριότητα του σπιτιού σας με φυσικούς τρόπους. Τα χημικά καθαριστικά μπορεί να είναι δυνατά, αλλά εντείνουν τα αλλεργικά προβλήματα ή δημιουργούν νέα.

  9. Πείτε «Ναι» στα ατμόλουτρα
    Ο ατμός μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε την αναπνοή σας. Βράστε λίγο νερό, πάρτε μια πετσέτα και απλώστε την πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδεύσετε τον ατμό και εισπνεύστε. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.

  10.  Αποφύγετε την έκθεση σε καπνό τσιγάρου
    Όταν βγαίνετε έξω, να προτιμάτε να κάθεστε σε ανοιχτούς χώρους ή σε χώρους για μη καπνιστές. Ο καπνός επιδεινώνει τα αλλεργικά συμπτώματα, γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας!

  11.  Τι θα λέγατε για βελονισμό;
    Αυτή η αρχαία πρακτική φαίνεται να έχει αποτελέσματα, ειδικά όσον αφορά τις αλλεργίες. Γιατί να μη ρωτήσετε τον γιατρό σας αν θα ήταν καλό να τη δοκιμάσετε;

  12.  Γνωρίστε καλύτερα το πρόβλημα
    Κάνοντας ένα αλλεργικό τεστ, μπορείτε να εξακριβώσετε τι είναι αυτό που σας πειράζει και να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

  13.  Απορρυπάνετε τον αέρα του σπιτιού σας με το IQAir
    Οι αλλεργίες αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο επειδή και η ρύπανση του αέρα αυξάνεται συνεχώς. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα IQAir, το οποίο παγιδεύει το 99% των ρυπογόνων σωματιδίων του αέρα. Σε λίγους μήνες θα δείτε αισθητή διαφορά στα αναπνευστικά σας προβλήματα, ενώ μακροπρόθεσμα θα ανακαλύψετε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επένδυση για την υγεία σας. 

Η αλλεργία είναι ουσιαστικά μια υπερβολική προσπάθεια του οργανισμού να σας προστατεύσει από παθογόνες ουσίες. Ενισχύοντάς τον με τις τεχνικές που αναφέραμε, καθιστάτε το έργο του πιο εύκολο και τις αντιδράσεις του λιγότερο υπερβολικές.