To φθινόπωρο μοιάζει για πολλούς ανθρώπους με τη «Δευτέρα» του έτους. Επιστροφή από την ξεκούραση και τη ξεγνοιασιά του καλοκαιριού, σχολείο για τα παιδιά, δουλειά για τους γονείς, κλεισούρα για τους νέους, εξεταστική για τους φοιτητές. Άσε που μας ξενίζει και λιγάκι που νυχτώνει πιο γρήγορα, και που λιγοστεύουν οι επισκέψεις μας στην παραλία.

Αν είστε κι εσείς ανάμεσα σε εκείνους που ο ερχομός του Φθινοπώρου σάς ρίχνει κάπως ψυχολογικά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Θα ανακαλύψετε εύκολους και πρακτικούς τρόπους να απολαύσετε τη μαγεία του Φθινοπώρου δίχως… μελαγχολία.

  1. Κρατήστε το Πρόγραμμά σας Απλό και Ξεκούραστο
    Ο Σεπτέμβρης, όπως κι η Δευτέρα, είναι η αφετηρία των πάντων: σχολείο, δουλειά, γυμναστήριο, χορός και δεν συμμαζεύεται!
    Κι όμως, οι ειδικοί συστήνουν να μην παραφορτώνουμε το πρόγραμμά μας στην αρχή του Φθινοπώρου. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γεμίσουμε με ακόμη περισσότερο άγχος, καθώς και απογοήτευση όταν διαπιστώσουμε πως δεν προλαβαίνουμε ούτε τα μισά από όσα έχουμε προγραμματίσει.
    Κρατήστε, λοιπόν, το πρόγραμμά σας απλό, ώσπου να το συνηθίσετε και να αποκτήσετε την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για νέους ορίζοντες δράσης.

  2.  Αφήστε Χώρο για Γνήσια Χαλάρωση
    Το να κρατήσετε το πρόγραμμά σας απλό, σημαίνει επίσης να αφιερώνετε τακτικά χρόνο στην προσωπική σας χαλάρωση.

  3. Τον Νου σας στις Αλλεργίες
    Μήπως αντιπαθείτε το Φθινόπωρο λόγω των συνεχών… φτερνισμάτων; Μήπως πάσχετε από κάποια αλλεργία και δεν το γνωρίζετε; Ειδικοί επισημαίνουν πως ακόμη και μια ελαφριά αλλεργία επηρεάζει πολύ αρνητικά τη διάθεση.
     
  4. Απολαύστε την… Κάθε σας Ανάσα
    Οι βαθιές αναπνοές χαλαρώνουν σώμα και διάνοια, καθώς οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και παίρνει το μήνυμα πως πρέπει να ηρεμήσει. Αν μάλιστα συνδυάσετε τις βαθιές ανάσες με μια βολτούλα σε κάποιο πάρκο ή δίπλα στη φουσκοθαλασσιά, η χαλάρωση είναι εγγυημένη.

  5. Εξασφαλίστε στον Οργανισμό σας Βιταμίνη D και Μαγνήσιο
    Λόγω μειωμένης έκθεσης στον ήλιο, ο οργανισμός συνθέτει λιγότερη Βιταμίνη D, που είναι όμως το άπαν για την καλή διάθεση. Αν, λοιπόν, δεν μπορείτε να βγαίνετε τόσο συχνά στον ήλιο, δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα διατροφής. Συνδυάστε το δε με μαγνήσιο που αποδεδειγμένα προστατεύει και ενισχύει το νευρικό μας σύστημα και μας βοηθά να διαχειριζόμαστε το άγχος και τη νευρικότητα.