Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε πόσες ερωτήσεις απαντάτε καθημερινά; Ορισμένες μάλιστα από αυτές επηρεάζουν την εξέλιξη όχι απλά της μέρας μας, αλλά και της ίδιας μας τη ζωής!

Πόσες ερωτήσεις και αποφάσεις μπορούν άραγε να χωρέσουν στα 30.000 δευτερόλεπτα που έχει μία και μόνο μέρα; Μία πάντως, μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή σου, ή να λειτουργήσει ως καταλύτης, επιταχύνοντας κάποιες αποφάσεις που έχεις ήδη πάρει.

Η ερώτηση είναι: «Ποιος θέλεις να είσαι τώρα;»

Σημαντική

Γιατί Είναι Τόσο Σημαντική

Η ερώτηση αυτή στρέφει την προσοχή στο τώρα: ποιος θέλεις να είσαι τώρα. Αυτή η απλή ερώτηση μπορεί να ξεκλειδώσει τις καλύτερές σου ικανότητες και ιδιότητες.

Ο λόγος είναι απλός: η ερώτηση αυτή είναι η πεμπτουσία της επίγνωσης. Σε βοηθά να συγκρίνεις αυτό που είσαι, με αυτό που θα ήθελες να είσαι – και να κάνεις κάτι άμεσα για να το πετύχεις. Κάποιος που κάνει συχνά την ερώτηση αυτή στον εαυτό του, δίνει στον εαυτό του αυτό το έξτρα σκούντημα που συχνά χρειαζόμαστε, για να επαναφέρουμε τον εαυτό μας στο σωστό δρόμο· σ’ αυτόν που οδηγεί στην επίτευξη του στόχου μας.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα

Φρένο

Υποκίνηση και… Φρένο

Είστε προϊστάμενος ή διευθυντής σε μια εταιρεία, και ανακαλύπτετε ότι ένας υπάλληλος δεν έχει παραδώσει μια σημαντική εργασία στην ώρα της. Αμέσως, το μυαλό σας ηλεκτρίζεται με θυμό και αγανάκτηση και τα λόγια «Πόσες φορές του έχω πει τα ίδια και τα ίδια;» έχουν ήδη φτάσει στα χείλη… ώσπου ρωτάτε τον εαυτό σας: Ποιος θέλεις να είσαι τώρα;»

Η ερώτηση λειτουργεί σαν φρένο: σταματάτε την «προέλαση», παίρνετε μερικές βαθιές ανάσες, και αντί να επιπλήξετε τον υπάλληλο, του κάνετε μια ευγενική ερώτηση, και ανακαλύπτετε κάτι που δεν γνωρίζετε για την αργοπορία του.

Ας δούμε ένα άλλο παράδειγμα: έχετε τρομερές ικανότητες, μα υπάρχει κάτι που σας φαντάζει πολύ δύσκολο: να πείτε «όχι». Ο διευθυντής σας το ξέρει αυτό, και σας φορτώνει με όλο και περισσότερες ευθύνες και δουλειές – μερικές από τις οποίες, μάλιστα, γνωρίζετε πώς δεν έχουν αξία για την εταιρεία. Σήμερα, σας συμβαίνει αυτό άλλη μία φορά. Προτού απαντήσετε, όμως, κάνετε στιγμιαία την ερώτηση στον εαυτό σας: «Ποιος θέλεις να είσαι τώρα;» και ξαφνικά βρίσκετε τη δύναμη να πείτε «όχι» - και μάλιστα να το αιτιολογήσετε.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί η ερώτηση να μη σας δώσει αρκετή ώθηση να δώσετε τη σωστή απάντηση, ή να αντιδράσετε όπως ακριβώς θα θέλατε· μπορεί, όμως, να σας κερδίσει χρόνο, ώστε να το καταφέρετε αυτό αργότερα.

μεγάλη σημασία

Μικρά Πράγματα με Μεγάλη Σημασία

Στέκεστε στην ουρά σε ένα ταμείο: ο μπροστινός σας καθυστερεί, πιάνοντας την ψιλή κουβέντα με τον υπάλληλο. Η πίεση ανεβαίνει και…

Μην το γελάτε. Τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικότερες από όσο νομίζετε. Έρευνες έχουν καταδείξει ότι μικρά πράγματα στην καθημερινότητά μας προκαλούν μεγαλύτερη φθορά και πίεση στο νευρικό μας σύστημα από ό,τι σημαντικά γεγονότα. Ελέγχοντας τις αντιδράσεις σας σε τέτοιες μικρές στιγμές μπορείτε να βελτιώσετε τρομερά τόσο τον χαρακτήρα σας, όσο και την εικόνα σας προς τους άλλους.

Κάθε μέρα έχει 30.000 δευτερόλεπτα: πόσες διαφορετικές αποφάσεις μπορείτε να πάρετε;

«Ωραία ιδέα», ίσως σκέφτεστε, και αποφασίζετε να το δοκιμάσετε! Σύντομα, όμως, ίσως και λίγες ώρες αφότου διαβάσετε αυτές τις αράδες θα το έχετε ξεχάσει. Υπάρχει τρόπος, όμως, να το ξεπεράσετε κι αυτό το εμπόδιο.

ερώτηση

Γράψτε την ερώτηση «Ποιος θέλεις να είσαι τώρα;» σε ένα χαρτάκι και βάλτε την σε ένα σημείο όπου μπορείτε να τη βλέπετε συχνά. Με τον τρόπο αυτό, κάθε μέρα, θα μπορείτε να αξιοποιείτε σωστά ακόμη και την πιο μικρή, φαινομενικά ασήμαντη στιγμή.

Η μικρή αυτή ερώτηση μπορεί πράγματι να συμβάλλει όχι απλά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αλλά στη ριζική αλλαγή πολλών πτυχών της ζωής μας.  

Όραμα της BetterLiving4All είναι να προσφέρει λύσεις και προϊόντα που βελτιώνουν ουσιαστικά και ολόπλευρα την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving4All και μάθετε περισσότερα για τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ