Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του αυτοκινήτου τους ή του σπιτιού τους, παρά στον εαυτό τους! Μήπως είστε κι εσείς ένας από αυτούς;

Μην ξεχνάτε: για να είναι τα άτομα και τα αντικείμενα που αγαπάτε καλά και να μπορείτε να τα απολαμβάνετε, πρέπει να είστε εσείς καλά⋅ πρέπει το σώμα και η διάνοιά σας να είναι στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση. Ναι! Η σωματική και ψυχική ευεξία είναι το θεμέλιο για μια ευτυχισμένη ζωή.

Δείτε μερικά απλά και δοκιμασμένα tips για το πώς να κάνετε το σώμα σας τον καλύτερό σας σύμμαχο!

  1. Αποκτήστε Καλές Συνήθειες Ύπνου
    Ο ύπνος θεωρείται από πολλούς αδαείς χάσιμο χρόνου⋅ στην πραγματικότητα, αποτελεί προϋπόθεση για οτιδήποτε κάνουμε, καθώς κατά τη διάρκειά του το σώμα αποκαθιστά όλες τις δυσλειτουργίες του και τους φθαρμένους τους ιστούς. Δίχως τακτικό και χορταστικό ύπνο (τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα), το σώμα καταντά σκιά του εαυτού του.
    Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Δοκιμάστε λίγες σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι σας κι ένα καυτό, χαλαρωτικό μπάνιο πριν ξαπλώσετε!

  2.  Καλή Διατροφή!
    Προφανώς αυτό δεν είναι κανένα μεγάλο μυστικό – μα δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε. Ο οργανισμός μας χρειάζεται συγκεκριμένα υλικά για να χτίσει τους ιστούς του όπως πρέπει, και στην ποσότητα που το απαιτεί η καθημερινότητά μας – υλικά που βρίσκονται σε άφθονες ποσότητες στα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, τα ψάρια και το κρέας καλής ποιότητας, κι όχι σε προκατασκευασμένα προϊόντα, γλυκά και fast food!

  3.  Καταπολεμήστε το Άγχος!
    Αλήθεια, ξέρατε ότι η λέξη «άγχος» σημαίνει «κρεμάλα»; Πράγματι, το άγχος μοιάζει να στραγγαλίζει τη ζωή μέσα από το σώμα μας, γεμίζοντας κάθε όργανο του σώματός μας με ένα σωρό τοξίνες και παρεμποδίζοντας τη φυσική λειτουργία του εντέρου, του νευρικού και καρδιαγγειακού συστήματος, καθώς και του ύπνου μας. Το καλύτερο αντίδοτο για το άγχος; Το γέλιο φυσικά!

  4.  Ήπια Άσκηση 3 Φορές την Εβδομάδα!
    Κλείνουμε με κάτι εξίσου γνωστό, αλλά πολύ παρεξηγημένο. Δεν χρειάζεται να πάτε γυμναστήριο ή να εξαντλείστε καθημερινά για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης για τον οργανισμό σας! Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια ήπια άσκηση διάρκεια 20 - 30 λεπτών είναι υπεραρκετή για ευεξία και καλή υγεία – αρκεί να γίνεται τακτικά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

  5.  Κάντε Συνήθειά σας να Πίνετε Καθημερινά Νερό με Λεμόνι!
    Ο χυμός του φρέσκου λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, των οποίων τα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλαπλά και ιδιαίτερα σημαντικά.
    Αν η γεύση του λεμονιού δεν σας ενθουσιάζει, μπορείτε να το ανακατεύετε με ζεστό νερό και λίγο μέλι καλής ποιότητας! Κάντε καθημερινή σας συνήθεια να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, και τότε:
  • Θα έχετε πολύ περισσότερη ενέργεια και διανοητική διαύγεια.
  • Θα διαπιστώσετε πως η άμυνα του οργανισμού σας έχει ενισχυθεί σημαντικά, καθώς θα αρρωσταίνετε πολύ λιγότερο και θα αναρρώνετε πολύ ταχύτερα.
  • Το δέρμα σας θα δείχνει πιο υγιές, σφριγηλό και λαμπερό.
  • Το πεπτικό σύστημα και τα νεφρά σας θα λειτουργούν σαν ρολόι, με αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη διαχείριση του βάρους σας.

Μια συσκευή πόσιμου νερού Strauss Water στον πάγκο της κουζίνας σας ή στο γραφείο σας θα είναι ό,τι πρέπει για να αποκτήσετε την καλή αυτή συνήθεια!

betterliving buttons-02