inner2 betterliving 1

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», λέει η παροιμία και έχει απόλυτο δίκιο. Το μυστικό για ευεξία και περισσότερη θετική ενέργεια κάθε πρωί είναι η εδραίωση μιας καλής ρουτίνας, που θα μας ενεργοποιεί και θα μας γεμίζει ευχάριστα συναισθήματα. 

Ξυπνήστε… Νωρίς

Δοκιμάστε τα εξής: Φροντίστε να ξυπνάτε κάθε πρωί την ίδια ώρα – και μάλιστα νωρίς. Ο λόγος είναι απλός: αν ξυπνάτε αργά, θα αναγκάζεστε να αρχίζετε το τρέξιμο αμέσως μόλις σηκωθείτε, για να προλάβετε τις διορίες και τις υποχρεώσεις που τρέχουν. 

Αντίθετα, αν ξυπνάτε αρκετά νωρίτερα από την ώρα που πρέπει να ξεκινήσετε τις εργασίες σας, θα μπορείτε να κάνετε πράγματα που τα απολαμβάνετε και σας αναζωογονούν, όπως ο διαλογισμός, ένα χορταστικό πρωινό, λίγο περπάτημα ή ποδήλατο, μια ρουτίνα ομορφιάς κ.λπ.

Προφανώς, για να ξυπνάτε νωρίτερα, πρέπει να κοιμάστε και νωρίτερα — κι αυτό είναι καλό. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν πέφτουμε για ύπνο και ξυπνούμε νωρίς εξασφαλίζουμε πολύ πιο χορταστικό και ποιοτικό ύπνο, κι αυτό με τη σειρά συμβάλλει στην καλή λειτουργία κάθε οργάνου και συστήματος στον οργανισμό μας.  

Φροντίστε, επίσης, να είναι καθαρός ο αέρας που αναπνέετε μέσα στο σπίτι. Οι συσκευές καθαρισμού αέρα IQAir χρησιμοποιούν την ασφαλέστερη, πιο υγιεινή και αποτελεσματικότερη τεχνολογία για τον καθαρισμό του αέρα, βοηθώντας μας να απολαμβάνουμε μια υγιέστερη και όσο το δυνατόν πιο παραγωγική καθημερινότητα. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοποριακή τους τεχνολογία

inner1 betterliving 1

 

Στόχοι και Προτεραιότητες

Καθώς πίνετε το αγαπημένο πρωινό σας ρόφημα, κάντε μια λίστα με τις υποχρεώσεις της ημέρας. Στη συνέχεια, ταξινομήστε τες ανάλογα με τη σπουδαιότητά τους. 

Φροντίστε, επίσης να βάλετε μια υπενθύμιση στο κινητό σας για κάθε υποχρέωση που πρέπει να πραγματοποιηθεί μια συγκεκριμένη ώρα. Αυτό θα μειώσει πολύ το άγχος και το στρες, καθώς θα είστε ξέγνοιαστοι και απόλυτα αφοσιωμένοι σε ό,τι κάνετε, δίχως να ανησυχείτε ότι θα ξεχάσετε κάτι που πρέπει να γίνει. Παράλληλα, θα σας βοηθά να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο σας. 

Άσκηση και Διατροφή

Ένα χορταστικό, γεμάτο θρεπτικά στοιχεία πρωινό είναι το κλειδί για μια γεμάτη και αποδοτική ημέρα. Πλημμυρίζοντας το σώμα με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και με πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, του δίνουμε τα «καύσιμα» που χρειάζεται για να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. 

Αποφύγετε τις έτοιμες ή πολύ παχυντικές τροφές. Ένα πρωινό που το έχετε ετοιμάσει εσείς, ακόμη κι αν χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, θα ενισχύει τη διάθεσή σας και θα τονώσει τον οργανισμό πολύ αποτελεσματικότερα. Ένα λιπαρό πρωινό θα σας νυστάξει πιο γρήγορα, ακόμη κι αν αρχικά δίνει την εντύπωση ότι σας χαρίζει ενέργεια.

Ετοιμάστε, λοιπόν, ένα πλήρες πρωινό, πάντοτε με βάση τις διατροφικές σας προτιμήσεις — και, το κυριότερο, με άφθονο νερό. 

Οι συσκευές φιλτραρίσματος νερού Strauss προσφέρουν τριπλά φιλτραρισμένο, πεντακάθαρο νερό σε 4 διαφορετικές θερμοκρασίες, ώστε να απολαμβάνετε άμεσα νερό αλλά και το αγαπημένο σας ρόφημα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα! 

Κάτι εξίσου αναζωογονητικό είναι λίγη πρωινή άσκηση κάθε πρωί. Δεν χρειάζεται κάτι πολύ απαιτητικό: λίγο περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο ή μερικά πουσάπς αρκούν για να «ξυπνήσουν» τον μεταβολισμό και να ενεργοποιήσουν σώμα και πνεύμα.  

Φροντίστε, επίσης, να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με ένα πρακτικό παγούρι My Equa. Με ειδική κατασκευή που διατηρεί κρύο ή ζεστό το νερό και το ρόφημά σας για 12 – 24 ώρες και κομψή σχεδίαση, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε αναζωογονητικές γουλιές όπου κι αν είστε.  

Ένα θετικό, ζωογόνο πρωινό ξεκίνημα θέτει συνήθως τον ρυθμό για υπόλοιπο της ημέρας. Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving4All και ανακαλύψτε περισσότερες λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητά σας ακόμα πιο εύκολη και παραγωγική!