Είναι ευρέως γνωστό ότι οι επιλογές μας στη διατροφή επηρεάζουν όχι μόνο την εμφάνισή μας, αλλά και το σύνολο της υγείας μας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής.

Έρευνες έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως συγκεκριμένες τροφές και διατροφικές συνήθειες ενισχύουν την υγεία και την άμυνα του σώματος, όπως επίσης και τη διάθεσή μας.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει 7 διατροφικά tips για ένα καλοκαίρι γεμάτο υγεία και ευεξία!

1. Σωστή Ενυδάτωση

Το καλοκαίρι το σώμα αφυδατώνεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο – λίγοι από μας, όμως, αυξάνουμε την ποσότητα του νερού που καταναλώνουμε. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις για τον οργανισμό.

Κάντε, λοιπόν, συνήθειά σας τα εξής:

  • Αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, πιείτε δύο ποτήρια νερό.
  • Φροντίστε να έχετε μαζί στον χώρο εργασίας σας ένα μπουκαλάκι νερό. Όταν έχουμε νερό μπροστά μας, κάθε φορά που αισθανόμαστε στεγνό το στόμα μας πίνουμε μερικές γουλιές, ακόμη κι αν δεν διψάμε.
  • Βελτιώστε την ποιότητα του νερού που πίνετε: όταν το νερό μυρίζει χλώριο και έχει την έντονη, απωθητική μυρωδιά, δεν μας εμπνέει να πιούμε περισσότερο.

Οι συσκευές νερού Strauss, με την προηγμένη, πατενταρισμένη τους τεχνολογία με λαμπτήρα UV συνδέονται απευθείας στην παροχή του νερού, προσφέροντας τριπλά φιλτραρισμένο, κρυστάλλινο και υγιεινό νερό, απαλλαγμένο κατά 99,9% από χλώριο και σε τέσσερις διαφορετικές θερμοκρασίες (κρύο, χλιαρό, ζεστό, καυτό) – με το πάτημα ενός κουμπιού!

2. Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πασίγνωστο για την ικανότητά του να επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Με μια Strauss στον πάγκο της κουζίνας ή στον χώρο εργασίας σας, έχετε στη στιγμή καυτό νερό και θα μπορείτε να φτιάξετε το πράσινο τσάι σας πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ!

3. Πρωινό

Ο οργανισμός μας αντιλαμβάνεται πότε ξημερώνει, ακόμη κι αν εμείς αργήσουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Αν δεν τραφεί σχετικά σύντομα μετά το ξημέρωμα, «νομίζει» ότι δεν μπορούμε να βρούμε τροφή, με αποτέλεσμα να έχει την τάση να αποθηκεύει σε λίπος ό,τι καταναλώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας, επιβραδύνοντας παράλληλα τον μεταβολισμό. Ένα καλό πρωινό έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χορταστικό πρωινό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για αδυνάτισμα και διατήρηση υγιούς βάρους.

inner3

4. Φρούτα και Λαχανικά

Χυμοί από φρούτα εποχής και πολύχρωμα λαχανικά χαρίζουν στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται – αρκεί να τα διαχειριστείτε σωστά. Αν δεν τα επεξεργαστείτε σωστά, ο χυμός που θα πιείτε μπορεί να έχει χάσει τα περισσότερα ή σχεδόν όλα τα θρεπτικά του συστατικά.

Οι αποχυμωτές Kuvings B8200 και EVO820 διαθέτουν τη βραβευμένη και πατενταρισμένη τεχνολογία αργής περιστροφής και κρύας σύνθλιψης JMCS, που διατηρεί τη φρεσκάδα, τη θρεπτική αξία και τα ένζυμα του χυμού αναλλοίωτα. Παράλληλα, η μεγάλη οπή τροφοδοσίας σάς επιτρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρα φρούτα και λαχανικά στο εσωτερικό το αποχυμωτή, ώστε να μην οξειδώνεται η σάρκα τους με την επαφή στον αέρα. Αξεπέραστη τεχνολογία, μοναδικό design – με την υπογραφή της Kuvings.

inner2

5. Θαλασσινά

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου, με πλούσια παράδοση στα θαλασσινά. Εκμεταλλευτείτε την ποικιλία που υπάρχει στην αγορά και εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, όπως η σαρδέλα, ο σολομός, ο τόνος, καθώς και με θρεπτικά οστρακόδερμα και μαλάκια, όπως το καλαμάρι, τα μύδια και ο αστακός.

inner1

6. Το Μυστικό είναι στην Προετοιμασία

Συχνά κάνουμε κακές επιλογές στη διατροφή μας, γιατί θέλουμε κάτι γρήγορο μετά τη δουλειά ή την παραλία και δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στο junk food.

Το μυστικό είναι στην προετοιμασία: αφιερώστε λίγα λεπτά και αποφασίστε τι θα φάτε κάθε μέρα της εβδομάδας, από το Σάββατο, εξοπλίζοντας τα ντουλάπια και το ψυγείο σας.

7. Υγιεινά Σνακ και Νερό στην Παραλία

Αν σκοπεύετε να περάσετε πολλές ώρες ή όλη τη μέρα σας στην παραλία, ετοιμάστε υγιεινά σνακ από το σπίτι (κάποιο σάντουιτς με φρέσκα υλικά, φρούτα) και πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας  ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι με νερό, ώστε να μπορείτε να το γεμίζετε όσες φορές χρειαστεί και να διατηρείτε το νερό δροσερό για περισσότερη ώρα.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια EQUA SMART, κατασκευασμένα εξολοκλήρου από BPA free υλικά…

  • έχουν μεγάλη χωρητικότητα·
  • είναι εύκολα στη μεταφορά·
  • και διατηρούν το νερό σας παγωμένο για 24 ώρες!

Αποκτήστε τον δικό σας σύμμαχο για καλή υγεία! Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving και ανακαλύψτε μοναδικές λύσεις για ένα πιο υγιεινό και απολαυστικό καλοκαίρι!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ