Την περίοδο των Χριστουγέννων, έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να επενδύσουμε ποιοτικό χρόνο και να ζήσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας! Το μυστικό είναι να βρούμε κάτι καινούργιο, δημιουργικό και συνάμα διασκεδαστικό.

Σ’ αυτό μας το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει για σας ιδέες για χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας – ειδικά τα παιδιά!

iStock 879631728

1. Διαβάστε Παραμύθια Όλοι Μαζί

Έξω βρέχει, φυσάει δυνατά, είναι σκοτεινά. Εσείς, όμως, έχετε μαζευτεί όλοι μαζί παρέα, κουκουλωμένοι σε ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ. Κι αφού χαμηλώνετε τα φώτα ίσα που να σας επιτρέπουν να διαβάσετε, παίρνετε 3-4 αγαπημένα παραμύθια και τα διαβάζετε βάζοντας όλη σας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Αλήθεια, μπορείτε να φανταστείτε κάτι πιο υπέροχο από αυτό;

cooking

2. Ώρα για… Μαγειρική!

Τα παιδιά λατρεύουν τη μαγειρική – ειδικά αν πρόκειται να φτιάξουν μια λιχουδιά που τους αρέσει, όπως τα αγαπημένα τους σπιτικά μπισκότα ή κάποια τούρτα. Γιατί, λοιπόν, να μην τη φτιάξετε παρέα;

Σύμφωνοι, προβλέπεται να γίνει ένας μικρός χαμός στην κουζίνα, αλλά θα κάνετε συμφωνία από την αρχή ότι, όταν τελειώσει το μαγείρεμα, θα καθαρίσετε παρέα! Εξάλλου, υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει…

Ο σκουπιδοφάγος InSinkErator, κατασκευασμένος εξολοκλήρου στις ΗΠΑ, διαθέτει καινοτόμο τεχνολογία άλεσης όλων των τροφών και των οργανικών υπολειμμάτων, απομακρύνοντάς τα εύκολα και γρήγορα, από την αποχέτευση του νεροχύτη σας! Με μία μόνο κίνηση, όλα τα σκουπίδια, τα αποφάγια και τα περισσεύματα από τη μαγειρική σας περιπέτεια θα έχουν απομακρυνθεί, διατηρώντας πάγκο και κουζίνα πεντακάθαρα, με άψογη υγιεινή

crafts

3. Κάρτες – Διακοσμητικά – Στολίδια!

Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι μαζί, αλλά μακριά από την κουζίνα (!), δοκιμάστε κάποια DIY κατασκευή! Μπορείτε να φτιάξετε μαζί ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά, ζωγραφιές ή γιορτινά στολίδια.

Οκ, σύμφωνοι, και με αυτή την ιδέα για γίνει ένας… χαμούλης, αλλά έχουμε και γι’ αυτό τη λύση: το 100% φυσικό πολυκαθαριστικό Bio-Mex είναι ιδανικό για σκληρές και μαλακές επιφάνειες, όπως πάγκους, ξύλο, κεραμικά, πατώματα – ακόμη και για παπούτσια (και για τις αγαπημένες σας παντόφλες!). Έτσι, μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους, χωρίς φόβο για λεκέδες, αλλά ούτε και για την υγεία σας! Δίχως ίχνος από τοξικά και οξέα, αρωματίζει ευχάριστα τον χώρο, ενώ είναι και υποαλλεργικό.

4. Movie Night!

Αν δεν το έχετε πολύ με τις δραματοποιημένες αφηγήσεις – ή αν το έχετε κάνει ήδη αρκετές φορές, αφήστε βραβευμένους σκηνοθέτες να αναλάβουν τον ρόλο του αφηγητή! Οργανώστε μια βραδιά ταινιών για όλη την οικογένεια, με back to back αγαπημένες παιδικές ταινίες.

Όσο για ζέστη, έχουμε και πάλι την τέλεια λύση: τα ηλεκτρικά σώματα της Thermotec θερμαίνουν τον αέρα με φυσικό τρόπο και προγραμματίζονται πλήρως στις ανάγκες κάθε χώρου, δημιουργώντας ζώνες θέρμανσης και εξασφαλίζοντας ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον με τον πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

5. Χαλαρωτική Βόλτα με το Αμάξι;

Αν δεν έχετε κουράγιο για πολλά-πολλά, τι θα λέγατε να πάρετε το αμάξι και να κάντε μια ωραία χαλαρωτική βόλτα; Διασχίστε την πόλη, που αυτή την περίοδο είναι γεμάτη φώτα και υπέροχα στολισμένες βιτρίνες. Θυμηθείτε μόνο να πηγαίνετε αργά! Δεν πάτε στη δουλειά ούτε τρέχετε να προλάβετε κάποια τρελή διορία! Θέλετε απλά να περάσετε μια όμορφη στιγμή με τα παιδιά σας.

inner

6. Εκδρομή στο Βουνό

Δεν υπάρχει, φυσικά, καλύτερα στολισμένη βιτρίνα από αυτή της φύσης! Όταν είναι μέρα ακόμα, και μετά από ένα χορταστικό πρωινό, πάρτε όλη την οικογένεια και απολαύστε μια εκδρομή στις χιονισμένες πλαγιές του Τροόδους.

7. Οργανώστε μια Βραδιά με Επιτραπέζια!  

Άλλη μια ιδέα για εγγυημένη διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Πάρτε ό,τι επιτραπέζιο έχετε και παίξτε τα με τη σειρά! Καλύτερα ξεκινήστε από το πιο δύσκολο και απαιτητικό, και τελειώστε τη βραδιά με το πιο χαλαρωτικό.

Όραμα της BetterLiving4All είναι να κάνουμε τη ζωή σας πιο όμορφη και ευχάριστη. Και η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε ως προς αυτό, είναι να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις μέρες!

Όσο για τα υπόλοιπα, επικοινωνήστε με την ομάδα μας για έξυπνες λύσεις και προτάσεις!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ