Μολονότι οι περισσότεροι άνθρωποι αποκαλούν τη θαυμαστή αυτή συσκευή «σκουπιδοφάγο», η κανονική της ονομασία είναι «συσκευή πολτοποίησης απορριμμάτων» - τίτλος που, αν μη τι άλλο, αποδίδει καλύτερο τον τρόπο λειτουργίας της.

Πολλοί νομίζουν πως ο σκουπιδοφάγος είναι μια συσκευή που λειτουργεί σαν μεγάλο μπλέντερ: πιστεύουν πως έχει κάποιο περιστροφικό μηχανισμό εξοπλισμένο με κοφτερές λεπίδες που ψιλοκόβουν τα κάθε λογής απορρίμματα που πετιούνται στο εσωτερικό του. Η πραγματικότητα, ειδικά στους σκουπιδοφάγους νέας γενιάς, σαν αυτόν της Insikerator, είναι αρκετά διαφορετική.

Οι σύγχρονοι σκουπιδοφάγοι λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Πρώτα από όλα, δεν είναι εξοπλισμένοι με λεπίδες. Αντίθετα, ειδικά διαμορφωμένα στροφεία ή πτερύγια ενσωματώνονται σε μια περιστρεφόμενη πλακέτα, η οποία, αξιοποιώντας τη φυγόκεντρο δύναμη, ωθεί συνεχώς τα απορρίμματα και υπολείμματα τροφών προς ένα σταθερό δακτύλιο άλεσης. 

Ο δακτύλιος άλεσης είναι ένας ιδιαίτερα ανθεκτικός μηχανισμός άλεσης ή πολτοποίησης, που διασπά τα απορρίμματα και τα αποφάγια σε πολύ μικρά κομμάτια⋅ ουσιαστικά τα κονιορτοποιεί, μετατρέποντάς τα σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με υγρή άμμο, ή λάσπη. Στη μορφή αυτή, τα απορρίμματα μπορούν πλέον να απορριφθούν πολύ εύκολα με τη βοήθεια τρεχούμενου νερού και να διοχετευτούν μέσω ειδικών σωληνώσεων έξω από το σκουπιδοφάγο, στις υπάρχουσες αποχετεύσεις.

Με απλά λόγια, ο σκουπιδοφάγος είναι σχεδιασμένος να μετατρέπει τα κάθε λογής απορρίμματα σε μια ομογενοποιημένη ρευστή μάζα, ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα έμφραξης του αποχετευτικού δικτύου. Αν ο μηχανισμός του περιλάμβανε απλά περιστρεφόμενες λεπίδες, είναι βέβαιο πως το σύστημα θα έφραζε αρκετά συχνά, κάνοντας τη ζωή των χρηστών του πολύ δύσκολη.

Ίσως τώρα γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό για πιο λόγο ο σκουπιδοφάγος περιγράφεται ως συσκευή ή μηχανισμός άλεσης ή πολτοποίησης, και όχι κοπής ή απλής απόρριψης. Εννοείται πως τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό του είναι προσεκτικά επιλεγμένα, με κριτήριο την ανθεκτικότητά τους στη φθορά, τις έντονες τριβές και την υγρασία, ώστε να αντέχουν την καθημερινή, συστηματική χρήση για πολλά χρόνια.

Οι συσκευές άλεσης οικιακών απορριμμάτων αποτελούν την πιο αποτελεσματική λύση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο, μειώνοντας δραστικά το κόστος αποκομιδής απορριμμάτων και καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια σε σχέση με το έργο που προσφέρουν.

Οι σκουπιδοφάγοι της Insikerator είναι πασίγνωστοι για την εξαιρετική τους απόδοση, την κατασκευαστική τους αντοχή και την εργονομία τους, τόσο σε οικιακές κουζίνες, όσο και σε επαγγελματικούς χώρους με μεγάλους απαιτήσεις.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε από κοντά τις υψηλές προδιαγραφές και εγγυήσεις που έχουν κάνει την Insikerator την κορυφαία εταιρεία κατασκευής και πώλησης σκουπιδοφάγων παγκοσμίως με 90 χρόνια ιστορία.

 

betterliving buttons-03