Φυσικό φως: ο καλύτερος φίλος όχι μόνο των φωτογράφων, αλλά και του ανθρώπινου οργανισμού.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια Μεσογειακή χώρα που λούζεται όλο σχεδόν τον χρόνο από άπλετο φως. Μόνο που, ειδικά το καλοκαίρι, η έντονη ηλιοφάνεια και η ζέστη μπορεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα οφέλη του φυσικού φωτός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ωστόσο, πρέπει να επιτρέπουμε στο φυσικό φως να μπαίνει στο σπίτι μας κάθε εποχή του χρόνου.

Παρακάτω θα ανακαλύψετε 4 λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε άπλετο φυσικό φως στο σπίτι – και την καλύτερη λύση για να προστατευτείτε παράλληλα από τη ζέστη και την υπεριώδη ακτινοβολία!

Βιταμίνη D

1. Βιταμίνη D

Όταν εκθέτουμε το σώμα μας στις ακτίνες του ήλιου, η επιδερμίδα μας απορροφά βιταμίνη D, ένα θρεπτικό στοιχείο εξαιρετικής σημασίας, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας:

  • Συμβάλλει στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης.
  • Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Βοηθά στη διατήρηση υγιούς βάρους.
  • Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού κατά της καρκινογένεσης.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι αυτή η «ηλιόλουστη βιταμίνη» έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα για το σώμα είτε, το φως του ήλιου μάς βρίσκει μέσα στο σπίτι μας, είτε έξω από αυτό.

Συμπέρασμα; Ακόμη κι αν ο ήλιος σάς βλέπει μέσα στο σπίτι, θα εξασφαλίσετε τα ίδια οφέλη για τον οργανισμό σας!

inner1

2. Εποχική Κατάθλιψη

Για πολλά άτομα, η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι πιο χαρωπές εποχές του χρόνου – κι όχι μόνο λόγω της θάλασσας και των λουλουδιών. Η ηλιοφάνεια έχει αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μας, καταπολεμώντας τη μελαγχολία, την καταθλιπτική διάθεση και την κυκλοθυμία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά άτομα υποφέρουν από μελαγχολία ή εποχική κατάθλιψη τον φθινόπωρο και τον χειμώνα.

inner3

3. Καλύτερος Ύπνος

Είναι πασίγνωστο ότι η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με τον ύπνο. Εφόσον, λοιπόν, το φυσικό φως βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι λογικό να βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου μας. Μια έρευνα που διεξήχθη το 2014 και περιέλαβε 27 εργαζόμενους, διαπίστωσε πως, σε όσο περισσότερο φυσικό φως ήταν εκτεθειμένοι, τόσο καλύτερο ύπνο απολάμβαναν στο τέλος της ημέρας. 

inner2

4. Λιγότερο Στρες

Όσο περισσότερο εργαζόμαστε και λειτουργούμε κάτω από το ηλιακό φως, τόσο λιγότερο εκθέτουμε το σώμα μας σε τεχνητό φως, ειδικά σε αυτό που παράγεται από λάμπες φθορίου.

Οι συγκεκριμένες λάμπες, παρότι γενικά θεωρούνται ασφαλείς (προσοχή μόνο όταν σπάνε, γιατί εκλύουν υδράργυρο), έχουν μια αρνητική επίδραση σε ορισμένα άτομα: σύμφωνα με κάποιες μελέτες, η έκθεση στο φως τους προκαλεί σε κάποιους οργανισμούς αυξημένα επίπεδα στρες και, ως αποτέλεσμα, περισσότερες ημικρανίες και πόνους στα μάτια.

Πώς Μπορείτε να Διευκολύνετε την Είσοδο του Φυσικού Φωτός στο Σπίτι σας 

  • Χρησιμοποιήστε Καθρέφτες

Οι καθρέφτες σε καλοδιαλεγμένα σημεία του σπιτιού ανακλούν το φως του ήλιου, διαχέοντάς το σε μεγαλύτερο βαθμό και σε περισσότερο χώρο στο σπίτι.

  • Επιλέξτε Χρώματα Έξυπνα

Συγκεκριμένα χρώματα και αποχρώσεις απορροφούν λιγότερο και ανακλούν περισσότερο τις ακτίνες του ήλιου, κάνοντάς τα ιδανικές επιλογές για τους τοίχους σας.

Χρώματα όπως το λευκό και τα ανοιχτόχρωμα παστέλ θα πλημμυρίσουν το σπίτι σας με φως, βοηθώντας σας παράλληλα να εξοικονομήσετε ενέργεια για φωτισμό και θέρμανση.

  • Επιλέξτε Προσεκτικά Κουρτίνες

Αποφύγετε τις κουρτίνες από βαριά υφάσματα. Αν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα του χώρου σας, επιλέξτε υφάσματα που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να τα διαπεράσει, μειώνοντας παράλληλα την ορατότητα στον χώρο.

  • Εγκαταστήστε Αντιηλιακές Μεμβράνες Παραθύρων SolarGard!

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απολαύσετε όλα τα οφέλη του ηλιακού φωτός, δίχως όμως υπερβολική ζέστη και υπεριώδη ακτινοβολία, είναι οι καινοτόμες αντηλιακές μεμβράνες παραθύρων SolarGard.

Κατασκευασμένες στις ΗΠΑ, οι μεμβράνες SolarGard φιλτράρουν αποτελεσματικά το ηλιακό φως, κάνοντας την έκθεσή μας στον ήλιο πιο ασφαλή, μπλοκάροντας το 99% της επιβλαβούς UV ακτινοβολίας. Παράλληλα, απωθώντας ώς και το 86% της ηλιακής θερμότητας, διατηρούν τον χώρο μας άνετο, δροσερό και λειτουργικό:

  • διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου·
  • βελτιστοποιούν τη λειτουργία των κλιματιστικών, εξοικονομώντας μέχρι και 30% περισσότερη ενέργεια ·
  • αναβαθμίζουν την ενεργειακή κλάση του χώρου·
  • μειώνουν δραστικά το κόστος κλιματισμού, εξοικονομώντας χρήματα από τον λογαριασμό ρεύματος·
  • μειώνουν την αντηλιά κατά 95%·
  • διατίθενται σε διαβαθμισμένες αποχρώσεις με μεγάλη διαφάνεια για απρόσκοπτη θέα, αλλά και προστασία της ιδιωτικότητά σας!

Κάντε ξανά φίλο σας το φως του ήλιου και εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές λύσεις της BetterLiving4All, που βελτιώνουν ουσιαστικά και ολόπλευρα την ποιότητα της καθημερινότητάς μας!

Επικοινωνήστε με την ομάδα της BetterLiving4All και μάθετε περισσότερα για τις εξατομικευμένες λύσεις της SolarGard!

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ