Στο άρθρο αυτό θα δείτε ποιες τροφές και συνήθειες ενισχύουν και εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία της καρδιάς σας, που είναι τόσο βασική για να μπορούμε να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε τη ζωή, αλλά και για να αντιμετωπίζουμε διάφορες  μικρές είτε και μεγάλες προκλήσεις.

 

Ενυδατωθείτε

  • Να πίνετε νερό τακτικά, ακόμη και προτού φτάσετε στο σημείο να διψάσετε. Είναι καλό να έχετε παντού μαζί σας ένα ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι νερό, και κάθε τόσο να πίνετε μια δυο γουλιές. 
    Εναλλακτικά μπορείτε να προμηθευτείτε την καινούργια συσκευή Strauss Water η οποία θα σας κάνει την διαδικασία ακόμα πιο απλά και ευχάριστη. 
  • Ωστόσο είναι καλό να μην πίνετε το νερό μονομιάς γιατί ο οργανισμός σας δεν θα προλάβει να το απορροφήσει. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να του προσθέσετε και λίγη γεύση, ίσως με λίγο λεμόνι ή μέλι κτλ.
  • Να τρώτε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
  • Η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι μια εξαιρετική συνήθεια, που διασφαλίζει πως η καρδιά αλλά και το υπόλοιπο σώμα σας έχει τα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Να προτιμάτε ντόπια λαχανικά και φρούτα, και οργανικής καλλιέργειας, αν είναι αυτό δυνατόν. Σε γενικές γραμμές, τα συσκευασμένα λαχανικά και φρούτα έχουν ψεκαστεί με εντομοκτόνα, συνεπώς είναι καλό να γνωρίζετε ποια είναι η προέλευσή τους.

Να τρώτε λαχανικά με σκούρα φύλλα για αποτοξίνωση
Τα λαχανικά είναι πολύ ευεργετικά για το αίμα σας, και όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τους, τόσο το καλύτερο. Για όσους το βρίσκουν κάπως δύσκολο να προσθέσουν περισσότερο πράσινο στη δίαιτά τους, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ροφήματα από λαχανικά, που πιθανόν θα είναι πολύ πιο ευχάριστα στην κατανάλωση. Θα μπορούσατε να πίνετε ένα χυμό αυτού του είδους την ημέρα, για να εξασφαλίσετε πως ο οργανισμός λαβαίνει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

Να θρέφετε το σώμα σας κάθε 3 με 4 ώρες
Όταν αφήνετε το σώμα δίχως «καύσιμα» για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα σας πέφτουν. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν χάνετε μόνο ενέργεια αλλά γίνεστε και πιο κυκλοθυμικοί ή ευερέθιστοι, χωρίς να καταλαβαίνετε το γιατί. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να έχετε ένα μικρό γεύμα κάθε 3 με 4 ώρες, ή έστω ένα σανκ που θα σας αναζωογονήσει και να ενισχύσει τις δυνάμεις σας.

Να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό.
Αν γενικά δεν έχετε τη συνήθεια να τρώτε καλά το πρωί, τουλάχιστον προσπαθήστε να καταναλώσετε ένα γρήγορο και ελαφρύ smoothie, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με ωραία γεύση. Με τον τρόπο αυτό παρέχετε στον οργανισμό σας την ενέργεια που τόσο χρειάζεται για ένα καλό ξεκίνημα, και δεν στερείτε χρόνο από το βαρύ σας πρόγραμμα. Φυσικά, όλο αυτό χρειάζεται μια μικρή προετοιμασία από βραδύς, αλλά μη νομίζετε ότι απαιτείται κάτι περισσότερο από μερικά λεπτά. Μια άλλη εξίσου καλή επιλογή είναι αβγά με αβοκάντο ή φρέσκα μούρα με γιαούρτι.

Δώστε χώρο στις προτιμήσεις σας.
Είναι σημαντικό να βρείτε τροφές που σας αρέσουν και τις απολαμβάνετε. Αντί, λοιπόν, να επικεντρωθείτε σε υγιεινές επιλογές που όμως δεν σας αρέσουν, δώστε χώρο σε εξίσου υγιεινά εδέσματα που ταυτόχρονα ευαρεστούν τον ουρανίσκο σας. Με τον τρόπο αυτό θα σας είναι πιο εύκολο να τηρείτε το πρόγραμμά σας και να μένετε μακριά από ανθυγιεινούς πειρασμούς, όπως η ζάχαρη, ο καφές και άλλες τροφές που εκτινάσσουν στα ύψη τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Είναι αλήθεια πως για όσους από σας τα γλυκά και ο καφές είναι αναπόσπαστα κομμάτια της διατροφής σας, η υποκατάστασή τους θα αποτελεί, τουλάχιστον στην αρχή, μια μικρή δοκιμασία. Παρόλα αυτά, αξίζει την προσπάθεια, καθώς δίνετε στην καρδιά και στα υπόλοιπα όργανα του σώματός σας την ενέργεια που απαιτούν δίχως να τα επιβαρύνουν.

Τροφές που ωφελούν και προστατεύουν την καρδιά σας.
Είναι καλό να γεμίσετε τα ντουλάπια και τα συρτάρια σας με τροφές που είναι γνωστό πως ενισχύουν και προστατεύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς σας. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι εξής: τα αμύγδαλα, τα μήλα, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια, τα αβοκάντο, οι μπανάνες, τα βατόμουρα, τα μαύρα φασόλια, τα μπρόκολα, το καστανό ρύζι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα καρότα, τα κουνουπίδια, οι σπόροι από κία, η μαύρη σοκολάτα, ο λιναρόσπορος, τα γκρέιπφρουτ, το πράσινο τσάι, οι νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, η παπάγια, τα ρόδια, το καλαμπόκι, οι κόκκινες πιπεριές, ο σολομός, οι σαρδέλες, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, οι τομάτες, ο τόνος, καθώς και τα καρύδια.