Σας έχει συμβεί ποτέ να σας περιμένει μια σημαντική περίσταση στην οποία θέλετε να είστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα αλλά ο χρόνος που απομένει για να αδυνατίσετε είναι ελάχιστος; Ίσως μια πρόσκληση σε ένα πάρτι ή ένας γάμος να σας κάνει να θέλετε να χάσετε βάρος σε χρόνο εξπρές.

Όσο εκνευριστικό και αν είναι, συμβαίνει, και μάλιστα πιο συχνά από όσο θα θέλαμε. Μην αγχώνεστε όμως. Λύση υπάρχει.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος γρήγορα δίχως να χρειαστεί να λιώσετε σε κάποια εξαντλητική δίαιτα, ούτε και να διανύσετε χιλιόμετρα χιλιομέτρων σε κάποιο διάδρομο γυμναστικής.

Πρώτα από όλα ας είμαστε ειλικρινείς: ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να χάσουν πάνω από ένα κιλό καθαρού λίπους σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, μπορείτε να χάσετε αρκετά κιλά σε υγρά. Αν στο καθημερινό σας διαιτολόγιο περιλαμβάνεται αλάτι, ζάχαρη, επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και συσκευασμένα προϊόντα, τότε είναι βέβαιο πως ο οργανισμός σας κατακρατεί πολλά υγρά, με αποτέλεσμα να δείχνετε πολύ πιο βαρύς και παχύς από όσο είστε στην πραγματικότητα.

Κάτι πραγματικά εκπληκτικό με τις συμβουλές που ακολουθούν είναι ότι όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πιο λεπτός και κομψός, αλλά και θα κάνουν το δέρμα σας να λάμπει, αλλά και να φαίνεται πολύ πιο υγιές!

Επίσης, οι ακόλουθες εισηγήσεις αφορούν μια μέθοδο αδυνατίσματος που σας επιτρέπει να χάσετε βάρος και να μην το ξαναπάρετε ευθύς αμέσως. Αν μάλιστα εφαρμόσετε τις ακόλουθες συμβουλές για έναν μήνα, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

  1. Ενυδατώστε το σώμα σας
    Αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως κοινότυπο, αλλά επειδή το πολύ αλάτι και οι τοξίνες κατακρατούν υγρά στους μυς σας, το μπόλικο νερό βοηθά στην αποσυμφόρηση τους. Όσο λιγότερο νερό πίνετε τόσο περισσότερο το σώμα σας θα προσπαθεί να κατακρατήσει τα υγρά του. Ξεκινήστε την ημέρα σας, λοιπόν, με ζεστό λεμονόνερο: βοηθά στην αποβολή τοξινών στους λιπώδεις ιστούς, ενισχύει τη σωστή λειτουργία της πέψης και κάνει το δέρμα σας να λάμπει. Ένα λίτρο νερό με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού είναι ό,τι πρέπει. Αποκτήστε τώρα τη συσκευή νερού Strauss T7 και ενυδατώστε την καθημερινότητα σας απλά και εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. 

  2. Να τρώτε πολλά λαχανικά
    Βεβαιωθείτε ότι δεν λιμοκτονεί ο οργανισμός σας, αλλά, αντίθετα, ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Συνεπώς, καταναλώστε λαχανικά για να ενισχύσετε τα γεύματά σας. Στη θέση των ζυμαρικών, του λευκού ρυζιού και των πατατών, βάλτε ωμό ή βρασμένο μπρόκολο, κολοκύθια, φασολάκια και λάχανο. Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας στο φούρνο, αλλά δίχως καθόλου λάδι. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε μπόλικο σπανάκι, μαρούλι, αγκινάρες κτλ., δηλαδή λαχανικά με πράσινα φύλλα. Παρέχουν στο σώμα σας άφθονες θρεπτικές ουσίες, βοηθούν στην αποτοξίνωση και είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Προσθέστε επίσης στα γεύματά σας ωμές σαλάτες από τομάτες, αγγούρια, καρότα κ.ά., σε όλα σας τα γεύματα ώστε να διασφαλίσετε ότι λαβαίνετε τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, τα αντιοξειδωτικά και τα ζωντανά ένζυμα που τόσο χρειάζεται ο οργανισμός σας. Αποφύγετε τα αγοραστά ντρέσινγκ. Χρησιμοποιήστε καλύτερα λίγο χυμό λεμονιού.

  3. Ιδρώστε, ιδρώστε, και μετά... ιδρώστε ξανά!
    Η εφίδρωση είναι πολύ πιο σημαντική από όσο φαντάζεστε. Μειώνει την κατακράτηση υγρών, αλλά βοηθά επίσης και στην αποτοξίνωση του σώματος, και συνεπώς συμβάλλει στην καύση του λίπους και στην πολύ καλύτερη εμφάνιση του δέρματός σας. Η σάουνα καθώς και οποιαδήποτε άλλη τεχνική εφίδρωσης είναι ό,τι πρέπει για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το βάρος σας.

  4. Εξαφανίστε το αλάτι, την επεξεργασμένη ζάχαρη και τα χημικά από το φαγητό σας.
    Όπως ήδη αναφέραμε, οι ουσίες αυτές προκαλούν κατακράτηση υγρών, και σας δείχνουν πολύ παχύτερο από όσο είστε στην πραγματικότητα. Συνεπώς, βγάλτε το από το καθημερινό σας διαιτολόγιο, καθώς επίσης και τα παντός είδους σιρόπια, το μέλι και άλλες γλυκαντικές ουσίες, καθώς και τα όποια ενισχυτικά γεύσης, και τα συντηρητικά. Βασικά, προσπαθήστε να αποφεύγετε τις συσκευασμένες, επεξεργασμένες τροφές, γιατί όλες τους περιέχουν αλάτι, ζάχαρη και άλλα χημικά. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες και χουρμάδες για να γλυκάνετε ένα πιάτο. Όσο για αλάτι, να ξέρετε ότι το σέλινο βοηθά πολύ στην ενίσχυση της γεύσης ενός πιάτου, δίχως να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον αλάτι. Άλλο ένα κόλπο είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά βότανα και μπαχαρικά για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας. Ίσως στην αρχή όλα αυτά να σας φανούν δύσκολα, αλλά θα τα συνηθίσετε και οι γευστικοί σας κάλυκες σταδιακά θα εκπαιδευτούν.

  5. Εξαφανίστε τελείως τη γλουτένη, τη σόγια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα
    Τι έχουν κοινό όλα αυτά τα προϊόντα; Μπορούν να προκαλέσουν χρόνια φλεγμονή, κάτι που θα σας εμποδίσει να αδυνατίσετε. Πολλοί χάνουν απότομα και δραστικά βάρος απλά εξαφανίζοντας αυτά τα προϊόντα από τη διατροφή τους. Αν δεν είστε φυτοφάγος και δεν θέλετε να γίνετε προς το παρόν, τουλάχιστον μειώστε την κατανάλωση κρέατος, ειδικά του επεξεργασμένου, που είναι γεμάτο με ορμόνες και αντιβιοτικά. Αν θέλετε κρέας, στραφείτε στο ψάρι και στα οργανικά πουλερικά.

  6. Να ασκείστε! Να κινείστε τουλάχιστον για μία ώρα κάθε μέρα
    Η σωματική άσκηση βοηθά στην κυκλοφορία και στην αποτοξίνωση. Καίει επίσης, λίπος, αυξάνει τον μεταβολισμό, και σας κάνει να νιώθετε πιο ζωντανός! Το τρέξιμο, ο χορός, το περπάτημα καθώς και ασκήσεις που αυξάνουν τη μυϊκή μάζα βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και, επακόλουθα, στην καύση πολύ περισσότερων θερμίδων, ακόμη κι όταν ξεκουράζεστε.

  7. Συγχρονίστε θερμίδες και υδατάνθρακες
    Ο συγχρονισμός των γευμάτων σας είναι μια εξαιρετική τεχνική για να χάσετε και να διατηρήσετε το βάρος σας. Φροντίστε να τρώτε τις περισσότερες θερμίδες σας κατά το πρώτο τμήμα της ημέρας, ώστε να έχετε την ενέργεια που χρειάζεται για να εργαστείτε και να ολοκληρώσετε τις δραστηριότητες της ημέρας. Αναγκαστικά, θα κάψετε αυτές τις θερμίδες και δεν θα τις αποθηκεύσετε ως λίπος. Μην τρώτε αργά τη νύχτα, ειδικά υδατάνθρακες και λιπαρά φαγητά. Το πιο καλό και πλούσιο σε θερμίδες γεύμα της ημέρας πρέπει να είναι το πρωινό σας. Είναι επίσης καλό να τρώτε καλά μετά τη γυμναστική σας, γιατί αναπληρώνει το γλυκογόνο (αποθηκευμένη ενέργεια), αυξάνει τον μεταβολισμό και βοηθά στην επιδιόρθωση των μυών. Οι καλύτερες πηγές υδατανθράκων είναι τα φρούτα, τα αμυλούχα λαχανικά καθώς και δημητριακά δίχως γλουτένη, όπως το καστανό ρύζι.

  8. Μη σταματάτε! Κάντε τον τρόπο ζωής!
    Να, λοιπόν, που τώρα ξέρετε πώς να αδυνατήσετε και να δείχνετε πιο λεπτός και κομψός. Δεν είναι και πολύ δύσκολο, έτσι δεν είναι; Μάλιστα, αν θέλετε να χάσετε βάρος μόνιμα, αντί να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές για μικρό μόνο χρονικό διάστημα υιοθετήστε τες ως τρόπο ζωής. Κάντε τον υγιή τρόπο ζωής προτεραιότητά σας και θα έχετε ένα υπέροχο, υγιές σώμα όλο τον χρόνο.