Αν σας αγχώνει η ιδέα πως πρέπει να πίνετε πολύ νερό, είναι καλό να θυμάστε πως μπορείτε και να το φάτε! Πράγματι, σε πολλές τροφές υπάρχει άφθονο νερό, το οποίο περνάει στον οργανισμό σας και τον ωφελεί εξίσου αποτελεσματικά με το νερό που πίνετε.

Μπορείτε, λοιπόν, να αυξήσετε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε με διάφορα είδη τροφής που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τον ορφανισμό σας καλά ενυδατωμένο και, δυστυχώς, είναι εύκολο να αρχίσουμε να λαμβάνουμε λιγότερο νερό από αυτό που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργεί σωστά. Τροφές, όπως αγγούρια και φράουλες, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ποσότητα νερού που εισέρχεται στο σώμα σας, βοηθώντας σας να αποφεύγετε τους πονοκεφάλους και μια αίσθηση εξουθένωσης που συχνά προκαλείται από την αφυδάτωση. Θέλετε έναν ακόμη λόγο για να καταναλώνετε περισσότερο νερό; Έρευνες έχουν καταδείξει πως η κατανάλωση τροφών που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό μας βοηθά να νιώθουμε ικανοποιημένοι με λιγότερες θερμίδες.

Έχουμε, λοιπόν, συγκεντρώσει για σας, 7 από τις πιο ενυδατικές τροφές που είναι κοινές στα τοπικά καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ.

  1. Αγγούρια
    Με 95 % περιεκτικότητα σε νερό, ένα ποτήρι με φέτες αγγουριού μπορεί να είναι το ίδιο δροσιστικό με ένα ποτήρι νερό! Τα αγγούρια παρέχουν επίσης μια αρκετά καλή ποσότητα φυτικών ινών και βιταμίνης C (περίπου 6 % της απαραίτητης ή συστηνόμενης ημερήσιας κατανάλωσης ανά ποτήρι). Μην περιορίζετε την κατανάλωση αγγουριού μόνο στις φέτες που μπορεί να υπάρχουν σε μια σαλάτα. Υπάρχουν στο διαδίκτυο εξαιρετικές συνταγές που έχουν ως βάση το υπέροχο αυτό υλικό – σούπες, σάλτσες και πολλά άλλα.

  2. Πράσινη σαλάτα
    Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο 2 ποτήρια πράσινης σαλάτας περιέχουν λιγότερες από 15 θερμίδες είναι ότι η πράσινη σαλάτα αποτελούνται κατά 90 % από νερό. Είναι, επίσης, γεμάτη από θρεπτικά στοιχεία, όπως φολικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και το αντιοξειδωτικό Βήτα καροτίνη, που βοηθά τα μάτια και το δέρμα σας να παραμένουν λαμπερά και υγιή. Επιπρόσθετα, το να φάτε μια πράσινη σαλάτα για γεύμα ή δείπνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε το βάρος σας.

  3.  Φράουλες
    Οι φράουλες παρέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C από όλα τα συγγενή φρούτα και φυτά, καθώς και μεγάλη ποσότητα φολικού οξέως, μιας ουσίας που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη νέων κυττάρων. Και, εφόσον αποτελούνται κατά 91 % από νερό, θα αυξήσουν σημαντικά την πρόσληψη νερού από το σώμα σας. Μπορείτε να τις φάτε ολόκληρες ή να τις δοκιμάσετε σε κάποια συνταγή: μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά πιάτα, από σαλάτες μέχρι κέικ.

  4.  Πεπόνι
    Το πεπόνι έχει 92 % περιεκτικότητα σε νερό (παρατηρήστε από πού βγαίνει το όνομά του στα αγγλικά) και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και οι ποικιλίες που είναι κόκκινες περιέχουν και λυκοπένη, μια αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει την καρδιακή σας λειτουργία και αποτρέπει την εμφάνιση κάποιων μορφών καρκίνου. Μπορείτε να το απολαύσετε φρέσκο σε φέτες (προσέξτε μόνο τα κουκούτσια, αν και δεν είναι άσχημα στη γεύση) ή και ως συστατικά σε συνταγές.

  5.  Γιαούρτι
    Ανάλογα με το είδος γιαουρτιού που σας αρέσει, το απλό γιαούρτι στην πιο συνηθισμένη του μορφή περιέχει από 85 – 88 % νερό – μάλιστα, το πλήρες γιαούρτι περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Θα προμηθεύσει, επίσης, τον οργανισμό σας με ασβέστιο, με κάποια είδη βιταμινών Β (συγκεκριμένα με B12 και με ριβοφλαβίνη) και, αν θέλετε να λάβετε και μερικά πολύ ωφέλιμα προβιοτικά, φροντίστε να επιλέξετε αντίστοιχο τύπο γιαουρτιού.

  6.  Παπάγια
    Με περιεκτικότητα νερού που αγγίζει το 88 %, η παπάγια ως φρούτο θα σας βοηθήσει πολύ στο θέμα της ενυδάτωσης. Παράλληλα, 1 ποτήρι παπάγια περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών έναντι μόλις 55 θερμίδων.

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να προμηθευτείτε αυτά τα προϊόντα, έτσι δεν είναι; Πεντανόστιμα και με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα προσδώσουν στην καθημερινή σας διατροφή φρεσκάδα και αναζωογόνηση.

Τέλος, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήστε τον αποχυμωτή Kuvingsγια να φτιάξετε υπέροχους χυμούς και να κρατήσετε τις βιταμίνες των φρούτων!