Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό – και το αρωματισμένο είναι το μυστικό για να το πετύχουμε!

Το αρωματισμένο νερό δεν είναι απλά υπέροχο γευστικά. Είναι και ένας από τους ευκολότερους τρόπους να απορροφήσει το σώμα μας ακόμη περισσότερα θρεπτικά στοιχεία – δίχως ιδιαίτερο κόπο.

Πράγματι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να ρίξετε σε μια κανάτα με καθαρό, φιλτραρισμένο νερό φέτες από τα αγαπημένα σας φρούτα. Και με τον χειμώνα να πλησιάζει γοργά, παρέα με τα κρυολογήματα και τις ιώσεις του, τώρα είναι ο καιρός να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την άμυνα του οργανισμού μας.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, για σας 3 μοναδικές συνταγές για αρωματισμένο νερό που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας!

Πρώτα, όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη - για λίγο έξτρα κίνητρο!

inner1

1. Απώλεια Βάρους

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να γλιτώσετε 200 θερμίδες την ημέρα, πίνοντας απλά ένα ποτήρι νερό πριν καταναλώσετε κάποιο σνακ;

Η κατανάλωση νερού αυξάνει τον μεταβολικό μας ρυθμό, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πόση μισού λίτρου μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό κατά 30% για μία περίπου ώρα.

Στην πραγματικότητα, άτομα που πίνουν τη συνιστώμενη ποσότητα νερού κάθε μέρα και υιοθετούν μια ισορροπημένη διατροφή, χάνουν πιο εύκολα βάρος από άλλους που τηρούν το ίδιο πρόγραμμα αλλά πίνουν λιγότερο νερό. Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη, υπέρβαροι ενήλικες που πίνουν μισό λίτρο νερό πριν το γεύμα τους, χάνουν περισσότερο βάρος από όσους δεν έχουν αυτή τη συνήθεια.

2. Ομαλή Λειτουργία του Πεπτικού

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία και την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, η οποία προκαλεί με τη σειρά της φούσκωμα και νωθρότητα.

3. Ευεξία και Ενέργεια

Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση, τη συγκέντρωση και τα επίπεδα ενέργειας. Έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι μια αφυδάτωση της τάξης του 1% επηρεάζει σοβαρά τη διάθεση και τη δυνατότητα συγκέντρωσης, και προκαλεί πονοκεφάλους, ενώ τουλάχιστον μία μελέτη παρατήρησε ακριβώς τα αντίθετα συμπτώματα σε άτομα που έπιναν τουλάχιστον 1,2 - 2 λίτρα την ημέρα.

4. Τόνωση του Ανοσοποιητικού

Είναι αλήθεια ότι η ποσότητα των βιταμινών που υπάρχουν στο αρωματισμένο νερό είναι μικρή, αλλά ακόμη και αυτή, όταν συνδυάζεται με τα οφέλη της κατανάλωσης νερού και με ισορροπημένη διατροφή, συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

Το κάνει μάλιστα αυτό και με έναν ακόμη τρόπο: πίνοντας αρωματισμένο νερό, αποφεύγουμε τα εξαιρετικά ανθυγιεινά αναψυκτικά, που είναι γεμάτα ζάχαρη, συντηρητικά και χημικά ενισχυτικά γεύσης.


Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στις 3 συνταγές μας – ξεκινώντας φυσικά από το βασικότερο υλικό: κρυστάλλινο νερό, στην ιδανική κάθε φορά θερμοκρασία. Και να πώς θα το εξασαφαλίσετε:

1. Συσκευή Φιλτραρίσματος Νερού της Strauss

Οι συσκευές νερού Strauss προσφέρουν, με το πάτημα ενός κουμπιού:

  • Πιστοποιημένα πεντακάθαρο, τριπλά φιλτραρισμένο νερό, απαλλαγμένο κατά 99% από το χλώριο και τη δυσάρεστη γεύση του, διατηρώντας ωστόσο όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο και ασβέστιο).
  • Προστασία από παθογόνα βακτηρίδια και ιούς, με την καινοτόμο του τεχνολογία με λαμπτήρα UV.
  • Νερό στην ιδανική για σας θερμοκρασία – μα δυνατότητα θέρμανσης του νερού από τους 5 στους 98 βαθμούς Κελσίου σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα!
  • Άνεση στη χρήση, με πτυσσόμενο δίσκο για να γεμίζετε με ευκολία μαγειρικά σκεύη και ποτήρια, έως μπουκάλια και επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια.

2. Επαναχρησιμοποιούμενα Παγούρια MyEqua

Το νερό (αρωματισμένο και μη) ωφελεί περισσότερο τον οργανισμό όταν πίνεται σε σταθερές ποσότητες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι, λοιπόν, είναι η ιδανική λύση – ειδικά αν πρόκειται για το SMART της MyEqua:

  • Συνδέεται με ειδικό app στο κινητό και σε ενημερώνει για τις ανάγκες σου από άποψη ενυδάτωσης, υπολογίζοντας πόσο νερό χρειάζεσαι, βάσει του σωματότυπου και του τρόπου ζωής σου!
  • Διαθέτει διπλή μόνωση, διατηρώντας το ρόφημά σου παγωμένο ή ζεστό για 24 ή 12 ώρες αντίστοιχα!
  • Σου υπενθυμίζει πότε πρέπει να πιεις νερό με φωτεινή ένδειξη.
  • Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι υψίστης ποιότητας (BPA free), με μηδανική πιθανότητα διαρροών.
  • Έχει πρακτικό σχεδιασμό μεγάλης χωρητικότητας (680ml) και προσφέρεται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων.


Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα υλικά και τις συνταγές μας!

inner2

1. Αχλάδι, Σμέουρα (Raspberries) & Δενδρολίβανο

Το τσάι από δενδρολίβανο είναι πασίγνωστο για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και του τυμπανισμού. Αν προσθέσετε λοιπόν λίγα κλνωαράκια φρέσκου δενδρολίβανου στο νερό σας, ορισμένες από τις ευεργετικές αυτές ουσίες θα απορροφηθούν από το σώμα σας, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σας.

2. Ρόδι, Πορτοκάλι & Κανέλα

Λίγα στικς κανέλας στο νερό τού χαρίζουν μια πολύ ιδιαίτερη, θερμαντική αίσθηση. Η κανέλα έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας παράλληλα τον μεταβολισμό. Λίγοι σπόροι ροδιού και πορτοκάλι θα χαρίσουν στο νερό σας βιταμίνη C – που είναι τόσο απαραίτητη για την άμυνα του οργανισμού τον χειμώνα!

3. Βατόμουρα (Cranberries), Μήλο & Λεμόνι

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα», λέει ο θυμόσοφος λαός, κι έχει απόλυτο δίκιο! Το μήλο είναι ευεργετικό για την καρδιαγγειακή μας υγεία, λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, υδατοδιαλυτές φυτικές ίνες και πηκτίνη. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία του μήλου περιέχονται στη φλούδα του, επομένως φροντίστε να ρίξετε στο νερό σας φέτες με φλούδα.

Όραμα της BetterLiving4All είναι να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας μέσα από απλές, πρακτικές λύσεις! Επικοινωνήστε με την ομάδα μας και ανακαλύψτε συμβουλές και προϊόντα που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας!  

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ